tisdag 2 februari 2016

Strykbrädsöverdrag

Vad gör man när man i sin förvirring stryker fast mellanlägg på sin strykbräda? Jo man står där och tittar på sin tygbit som inte alls har något mellanlägg på sig och en strykbräda som har det istället. Nu har jag en längre tid funderat på att förnya min strykbräda så det fick helt enkelt bli ett nytt överdrag. Tyget jag använt mig utav är ett grövre möbeltyg i bomull som jag för många år sedan inhandlat på Ikea. Rätt vad det är så kommer lite ur det där man har i lager till användning. Jag är nöjd med min strykbräda som fick sig ett ansiktslyft.
Jag tog av den gamla klädseln och la ut den så platt det gick på tyget varpå jag måttade lite extra bred fåll, körde med overlock på
kanten och sedan så sydde jag en kanal där jag trädde in bandet att dra ihop det hela med. Bandet återanvände jag från det gamla överdraget.

3 kommentarer:

  1. Snyggt! Jag gillar särskilt "öljetterna" på sidan. Vid första anblicken såg det ut som om det gröna var en del av ramen på brädan.

    SvaraRadera
  2. Tack! Jag blev nöjd med resultatet av strykbrädan.

    SvaraRadera
  3. Lysande idé! Jag har på nåt sätt lyckats få till ett veck på mitt strykbrädsöverdrag och det stör när jag stryker tunnare tyger/kläder. Jag borde så klart sy ett nytt överdrag! Tack för idén. Fint namn förresten :)

    SvaraRadera