fredag 23 oktober 2009

Grytlapp

Ja så har jag då för första gången i mitt liv frihandsquiltat på symaskin. Det var riktigt roligt. Men jag tror det tar tid att lära sig få jämna stygn. Kanske borde ha börjat quilta efter någon mönstermall eller liknande, men det gick i alla fall :) Började med att sy ihop bitarna till framsidan av grytlappen till kattstjärnan. för att sedan quilta ihop den med mellanlägget och baksidan. Till sist satte jag på ett kantband och en hank att hänga upp den i. Kanske kan bli en julklapp eller likanande. Kul var det hur som helst. Så kul man kan ha med en symaskin, lite tyger och fantasi.

Jag har även börjat sy några block till en julswap som jag ska vara med i. Två block har jag hitintills fått ihop. Men några bilder på blocken kommer inte att läggas ut på internet förrän alla har fått sina block.

6 kommentarer:

 1. jättefin Monika! Vill bara säga tack för dina fina ord på min blogg , du gör mej så glad....önskar dej en trevlig helg oxå o hoppas att du får tid med lite pyssel :) Kram Katarina

  SvaraRadera
 2. Tack själv Katarina för alla värmande ord.

  SvaraRadera
 3. Jättefint! Du är så duktig. Hur har ni det? Hoppas ni har det bra. Jag skulle vilja beställa ett datorskydd av dig till min bärbara?

  SvaraRadera
 4. Det borde vi kunna fixa =)

  SvaraRadera
 5. Nu har tyget kommit :D Jag ska klura ut något fint att göra med det! Wohoo! Tack gulledu!
  Säg till om det finns något jag kan hjälpa dig med.

  SvaraRadera
 6. Bella jag är mest glad att det inte bara ligger här längre. Har väl på tok för många sådana tyger ibland. Man tycker att det är fullt med tyger men när det är något specifikt man vill ha så finns det inte, bara sånt man inte vill ha. Ha så kul med tyget =) Det dyker säkert upp nå mer tyg som bara ligger här om du är intresserad?

  SvaraRadera