onsdag 2 mars 2016

Lite nytt sytt

Efter jackan så kände jag att det var dags för något enkelt, något med färre delar. Det blev en ny pyjamas till min tonåring. På Syfestivalen så hittade jag det söta nalletyget för endast 80kr och det räckte till en hel pyjamas. Jag nöjd och dottern nöjd. Även om hon raskt närmar sig vuxen ålder, vilket min dotter gör så kan det vara helt okej med nallar på sina sovkläder. Mönstret jag använt mig utav är Simplicity 3577 mycket enkelt med enbart nio delar totalt. Sytt på overlock och vanlig symaskin.


Då man ska på middag är det trevligt att ha med sig något och förutom den traditionella vinflaskan så har jag denna gång sytt en tygkasse. Användbart var min tanke och personligt med mottagarens namn sytt på den. Kassen har jag bara måttat ihop efter eget tycke. Jag sydde en liten påse till kassen då jag tänkte att man kanske då enklare tar den med sig eller varför inte ha den liggandes i tex. bilen tills man ska handla.


Jag har sedan tidigare en seam roll och tyckte mig sedan jag nu syr mer kläder behöva en pressing ham så sydde jag en sådan. Och precis som namnet antyder så ser det ut som en skinka. Först sydde jag ett innerlager vilken jag fyllde hårt med sågspån. De sågspån jag fick tag i är de som säljs på djuraffären. Sista biten runt får man sy för hand. Sedan så sydde jag överdraget där ena sidan är i bomull och den andra i ull. Överdraget träs på och sys ihop för hand. När man stryker plagg i ull så använder man ullsidan annars bomullssidan.

2 kommentarer:

  1. Tack, stort tack Monika för ditt inlägg om presskinkan!!! ;) Ett stort "aha, javisst, men själklart!" att (åter?)upptäcka denna tingest (måste ju ha sett den förut men inte riktigt hajjat grejen ) efter många års sömnad. Oj vad mycket onödiga skrynkelveck en pressat i sina dagar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är en stor hjälp med både pressrulle och presskinka :) När det är rundade saker så slipper man en hel del svordomar ;)

      Radera