lördag 11 juni 2016

Syr, stickar & fotograferar


Så tog jag mig äntligen tid att sy mig en topp. Det blev en v-ringad med 3/4 ärm i ett grönmönstrat tyg som jag fyndat på Ohlsons tyger. V-ringat då det är den halsringning som jag föredrar samma med ärmlängden. Jag passade på att göra toppen tillräckligt lång så att man inte behöver visa magen bara för att man höjer sina armar. Det är något jag stör mig på i dagens mode, att så många toppar är så korta. Fördelen med att sy själv är att man kan anpassa mönster efter hur man själv vill ha slutresultatet. Desto oftare jag justerar i mönster ju mer lär jag mig om hur och var jag bör justera för att det ska bli bra.
Underkläder tycker jag fortfarande är underhållande att sy och gör ett gäng när andan och lusten faller på. Kul att testa lite olika mönster, modeller och tyger. Vissa besvärligare än andra att få till som man själv vill. Glansiga silkiga material är inget jag rekommenderar nybörjare. Inget jag heller är expert på men tar man det lugnt så blir det bra.

Pulsvärmare är något jag nu tänkt ha som tågstickning ett tag. Dessa har jag nyligen gjort färdigt. Håller nu på med ett par kortare än dessa. Tänkte att om jag får ihop ett gäng pulsvärmare så är de ju toppen som värdinnegåva eller liknande.
Jag har även sytt en topp till min dotter men den har jag ännu inte hunnit ta en bild utav och den ligger nerpackad längst ner i resväskan. Tanken är att jag idag ska hinna sy en svart kjol som matchar som även den kan packas ner innan avresa.

I bröllopspresent fick jag i år av min älskling en ny kamera, min nya leksak :) Jag har fått tillbaks mitt intresse för fotografering. Djur och natur är favoritmotiven. En dag blir jag säkert bra på det men jag finner glädje även i mitt amatörfotograferande

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar