torsdag 28 april 2016

Sytt & stickat!

Våren är här och mitt köksfönster har nu fått nya gardiner. Ljusa vita romantiska spetsgardiner som låter ljuset att flöda fritt in på matbordet. Jag sydde två enkla längder och omtag till dem av ett tyg jag fyndat på Stoff & Stil. Ska fundera lite hur jag vill göra med gardin till det lilla fönstret i köket. Antingen en kappa eller smalare längder i samma tyg.


Jag har sedan en tid irriterat mig på två gula kuddar som allt annat än passar in i mitt hem. De fick sig äntligen nya överdrag. Ett lite kul London-mönstrat tyg; mönstrat med text, telefonkiosk & Union Jack mm. Tyget är inhandlat på Ohlssons tyger. Istället för att hamna i soffan de tidigare låg i så blev de nu placerade i dotterns spelrum på hennes soffa.


Tågstickandet har resulterat i att en mössa blivit klar. Mönster som oftast från Johanne Ländin. Min Märta är nu färdig. Jag tror att min mor ska få den till morsdag. När jag stickade den här så upptäckte jag att mönstret inte riktigt stämmer för att få till den stora stjärnan men med lite uppmärksamhet så löste det sig.

I övrigt så har jag gjort lite små lagningar här och där på kläder och liknande, både egna och andras. Jag tycker det är toppen när kläder kan fortsätta användas och inte bara läggas på sopberget. Ibland så får ett plagg ett helt nytt liv och blir något nytt, andra gånger är de åter igen funktionella i sig med en lagad söm eller lagat hål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar